Eines de l'usuari

Eines del lloc


Barra lateral

Índex

public:presentacio_nous_cistellaires

Aquest és l'espai perquè anem configurant un text perquè qualsevol que passi a ser cistellaire sàpiga on es fica… (i de pas també ho sapiguem nosaltres…)

Qui som Verduretes?

Verduretes som un grup de consum de la cooperativa agroecològica La Kosturica. Actualment estem a l'Ateneu Rosa de Foc, junt amb la cooperativa la Tòfona (c/ Robí cantonada Topazi) i venim de l'espai autogestionat de La Quimera; la finalitat és repartir-nos en cistelles les hortalisses que ens porta directament el productor cada setmana.

La nostra modalitat de consum és “cistella bàsica o tancada”, que vol dir que el productor cada setmana ens porta aquells productes de temporada que té a l'hort. Les cistelles acostumen a ser al voltant dels 5kg de verdura de 6 productes de temporada diferents. Aquesta modalitat de consum permet gaudir d'estabilitat al productor, ja que sap a priori quines quantitats de productes ha de plantar.

A més a més, adquirim també altres productes ecològics extres, ja sigui mitjançant Kosturica: fruita ecològica, pa ecològic, ous ecològics o mel ecològica.; o de manera directa amb els productors o proveïdors: arròs, pasta, oli ecològic, empanades o croquetes vegetals.

Els preus actualment són els següents: 14 euros val la cistella setmanal + 1 euro mensual per un pot de resistència (per imprevistos) + una quota per ajudar a pagar les despeses de L'Ateneu Rosa de Foc (llum, lloguer, …). Per exemple, si un mes té quatre setmanes llavors la quota sense productes extra seria 14 × 4 + quota de l'Ateneu + 1 . Paguem en efectiu perquè no volem treballar amb bancs.

Compromisos dels cistellaires amb Verduretes

A Verduretes tothom col.labora en la mesura que pot. Tot cistellaire ha d'assumir algunes tasques…

 • Assistir a l'assemblea mensual, que és l'últim o primer diumenge de cada mes, a les 20h. A aquesta assemblea ens organitzem, preparem els nous torns de cistelles, fem els pagaments i parlem de temes interns.
 • Pagar puntualment els dies d'assemblea. És important que si algú no pot anar a una assemblea, doni abans els diners a algú que pugui venir, ja que l'ingrés de diners a la Kosturica el fem a inicis de la setmana següent.
 • Agafar algun torn de preparació de cistelles els dijous de 19h a 21'35 h (si fa no fa toca un cop al mes). Si per algun motiu no es poden fer torns, llavors ajudar amb alguna altra tasca del grup de consum: tresoreria, trucar a nous cistellaires, relacions amb Kosturica, administrar la web i la llista de correu, fer comandes i comptes, sopadors, etc.
 • Agafar el compromís d'estar un any al grup de consum, per poder mantenir projectes reals d'agroecologia, ja que el productor ens planta el menjar mesos abans i necessita saber quants serem. Això no vol dir que si es produeix alguna emergència o situació determinada no podem marxar, sinó només que entrem al grup amb la idea i ganes de romandre un any.
 • Saber fer anar les eines de comunicació interna, que són una llista de correu i una web fàcilment editable (wiki), i fer-les servir. En entrar al grup us afegirem la vostra adreça de correu a la llista verduretes@laquimera.org, i cada cop que algú envii o vosaltres envieu un missatge a aquesta adreça llavors el rebrà tothom. També us donarem un nom d'usuari i contrasenya per entrar a la web.
 • Estar disposat a participar els divendres a les “kafetes” que organitza Verduretes a l'Ateneu Rosa de Foc, aquesta activitat serveix per ajudar a finançar l'espai.
 • Comprar una caixa plegable per poder posar les verdures. Costen uns pocs euros, però el més segur és que hereteu la caixa dels cistellaires que havia abans que vosaltres.
 • Visitar la masia de la Kosturica per conèixer de ben a prop el projecte del que gaudim.

La relació de Verduretes amb La Kosturica

Al grup de consum Verduretes intentem:

 • Participar en les assemblees d'àrea, que són assemblees anuals de totes les cooperatives de consumidors de Kosturica.
 • No enrederir-nos amb els pagaments.

A més a més de gaudir dels productes agroecològics cuidats amb cura i crescuts amb amor, també podem gaudir de la Kosturica d'altres maneres:

 • Una agradable visita.
 • Exercici sa ajudant en les feines de l'hort el primer diumenge de cada mes, especialment quan s'ha de collir patata.
 • La calçotada, un cop l'any al febrer.
 • En cas de dificultats econòmiques pel pagament de la cistella, Kosturica s'ofereix a fer intercanvi de cistella per hores de feina al camp.

La relació de Verduretes amb altres entitats: L'Ateneu Rosa de foc i la Tòfona. La Quimera. Coopes amb Gràcia i la Repera.

 • Ateneu Rosa de Foc: Ateneurosadefoc.wordpress.com/
 • Tòfona/Gleva: Amb la Tòfona ens estem coneixent.
 • La Quiemra: http://laquimera.org/
 • Repera: Les jornades de la Repera es van gestar al forum social català del febrer del 2008. Arran del Fòrum Social Català es va palesar la necessitat de millorar la comunicació i la relació entre consumidores i productors en l’àmbit de l’agroecologia. Només d’aquesta manera tots plegats podem avançar en el treball cap a un consum alternatiu, crític i responsable. D’aquí va néixer un grup natural de treball, espontani, amb ganes i obert a tothom. http://repera.wordpress.com/
 • Coopes amb Gràcia: Grup de treball format per les diferents cooperatives de Gràcia i rodalies, per tal de muntar activitats per a conèixer millor les propostes agroecològiques del barri (cooperatives, hort comunitari) i plantejar vies per a difondre l'agroecologia i el consum crític al barri. http://decreixement.net/grup/cooperatives-amb-gracia
 • Apadrina un cirerer: A Verduretes tenim apadrinats dos cirerers del projecte apadrina un cirerer i cada mes de maig anem un dia a Begues a recollir cireres.
public/presentacio_nous_cistellaires.txt · Darrera modificació: 2012/05/28 15:18 per sim6